Dominant HSV moet genoegen nemen met gelijkspel

Ondanks een vroege voorsprong en een veldoverwicht kwam Hamburger SV tegen Eintracht Frankfurt niet verder dan 1-1. De ploeg van de in de basis begonnen Nederlanders Eljero Elia en Joris Mathijsen moet daardoor vrezen dat het de koppositie verliest aan Bayer Leverkusen.

Het begin van de wedstrijd kon haast niet beter voor HSV. Z;e Roberto kopte al in de achtste minuut raak in de rebound na een vrije trap van Piotr Trochowski. Het thuisspelende Frankfurt antwoordde in de 32ste minuut. Alexander Meier kopte de bal terug op de mee opgekomen verdediger Marco Russ, die vanaf veertien meter raak knalde: 1-1.

HSV bleef de bovenliggende partij, maar echt grote kansen kregen de gasten niet. Marcus Berg bleef tijdens de rust achter in de kleedkamer en ook Elia maakte de negentig minuten niet vol. Romeo Castelen mocht in de slotfase nog invallen, maar ook hij kon her verschil niet maken.

Hamburger SV is met veertien punten uit zes wedstrijden nog koploper in de Bundesliga, maar Bayer Leverkusen kan een voorsprong van twee punten nemen als het later op de middag weet te winnen van Werder Bremen. Eintracht Frankfurt bivakkeert op een keurige zesde plaats.