Dolblije Uth: 'Als ik scoor, dan scoor ik gelijk veel'

'Eindelijk hè', lachte Mark Uth zaterdagavond. 'Als ik scoor, dan scoor ik gelijk ook veel.' De aanvaller van SC Heerenveen scoorde drie keer en velde daarmee in zijn eentje FC Utrecht. Zijn drie doelpunten waren genoeg voor een 3-1 overwinning.

'Ik denk dat wij een goede wedstrijd gespeeld hebben en die doelpunten van mij, dat is leuk', reageerde een opgeluchte Uth, die al meer dan 1.100 minuten niet gescoord had, voor de camera's van FOX Sports.

'Dat ik die eerste zo vroeg scoorde was belangrijk voor mij, maar ook voor de ploeg. Daardoor kregen we wat rust.'

Ook trainer Dwight Lodeweges was blij met de productie van zijn aanvaller, maar zag tevens dat zijn ploeg de controle over het duel diverse keren kwijt was. 'Het ging fout bij de taken die de spelers moeten uitvoeren', zag de deze zomer van SC Cambuur overgekomen hoofdcoach.

'Je moet dicht bij elkaar voetballen, dat maakt het makkelijker. Maar we stonden soms niet goed en daardoor maakten we de ruimtes hartstikke groot. Dan krijg je een soort hardloopwedstrijd verdedigen.'