Dolberg in Denemarken bekroond voor topjaar

Reacties

Kasper Dolberg is op het Deense voetbalgala uitgeroepen tot Talent van het Jaar 2016. De negentienjarige spits van Ajax wordt met de uitverkiezing beloond voor het jaar waarin hij zijn debuut maakte voor Ajax en de nationale ploeg van Denemarken.

Dolberg in Denemarken bekroond voor topjaar

2016 was een jaar vol hoogtepunten voor Dolberg. De aanvaller maakte op 26 juli zijn officiële debuut voor Ajax in de Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen PAOK Saloniki (1-1), waarin hij meteen scoorde. In de Eredivisie deed hij op 7 augustus voor het eerst mee tegen Sparta (1-3). Vijf dagen later maakte hij tegen Roda JC Kerkrade (2-2) zijn eerste competitiedoelpunt, waarna er in hetzelfde kalenderjaar nog zes volgden. Op 11 november maakte hij ook zijn debuut voor Denemarken tegen Kazachstan.

Het bleek genoeg om de titel van Talent van het Jaar te veroveren. Dolberg kreeg de voorkeur boven Esbjerg-doelman Jeppe Højbjerg, FC Nordsjaelland-spits Marcus Ingvartsen en Celta de Vigo-aanvaller Pione Sisto. Eerder ontving Dolberg, die zich ondanks liesklachten meldde bij het Deense elftal, ook al de prijs voor Sporttalent van het Jaar.

De coach van FC Kopenhagen, Ståle Solbakken, werd uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. De Noor veroverde vorig jaar het kampioenschap met zijn ploeg en werd onlangs door Ajax uitgeschakeld in de achtste finale van de Europa League.

De goal die ex-Ajacied Christian Eriksen maakte in de debuutinterland van Dolberg is verkozen tot Doelpunt van het Jaar. De titel van Speler van het Jaar moest de middenvelder van Tottenham Hotspur aan zich voorbij laten gaan; die was voor de tweede keer op rij voor Leicester City-doelman Kasper Schmeichel. De drie jaren daarvoor was Eriksen wel de gelukkige.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.