Dolberg en Kluivert trefzeker in shootouts, Memphis op dreef

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dolberg en Kluivert trefzeker in shootouts, Memphis op dreef

• Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat Ajax op verzoek van Marco van Basten op de training ging experimenteren met zogenaamde shootouts. Het alternatief voor de strafschoppenreeks blijkt een kolfje naar de hand van onder anderen Davy Klaassen, Justin Kluivert en Kasper Dolberg, terwijl Hakim Ziyech en Lasse Schöne de bal er niet in krijgen.

Björn Vleminckx was afgelopen zondag getuige van de 2-0 zege die NEC boekte op Roda JC Kerkrade. De 31-jarige aanvaller kroonde zich in het seizoen 2010/11 zeer verrassend tot topscorer van de Eredivisie. 'Dit is voor mij even thuiskomen', vertelt Vleminckx aan NEC TV. De Belg verdient thans zijn brood bij Antwerp FC. 'Wat ik doe als NEC belt? Ze mogen me altijd bellen. Ik zit nu wel goed, maar als NEC een aanbieding doet... het is altijd leuk om terug te komen.'

'Ik heb vorig seizoen bij Ajax Onder-19 ook een mindere periode gehad zonder doelpunt. Daar moet ik aan werken. Maar daarna kwam het dus ook goed. Ik weet wat ik moet doen om het 'gevoel' weer terug te krijgen. Focus houden en kalm blijven.'
Kasper Dolberg blijft nuchter onder zijn 'droogteperiode', welke inmiddels 541 minuten bestrijkt. De negentienjarige Ajacied trof op 20 november voor het laatst doel. (AD)

• Nigel Gibbs gaat helemaal met zijn tijd mee, zo toont de assistent-coach van Swansea City aan. De trainer had na de 2-3 overwinning op Liverpool dan ook reden genoeg om de gebaande paden te verlaten. Leroy Fer nam zijn 'dab' op.

Johan Djourou heeft zich een blonde coupe laten aanmeten. Niet omdat de dertigjarige verdediger van Hamburger SV dat zo strak vindt, maar omdat hij een weddenschap met zijn vriendin verloor over de winnaar van de Amerikaanse verkiezingen. Djourou ging ervan uit dat niet Donald Trump, maar Hillary Clinton zou zegevieren.

• Door een 3-1 nederlaag tegen DR Congo werd Togo dinsdagavond naar huis gestuurd op het Afrika Cup-toernooi. Hoewel, 'naar huis' misschien een ongelukkige term is. De aangeslagen doelman Kossi Agassa speelde immers niet mee nadat woedende fans zijn woning vernielden na de 3-1 verliesbeurt tegen Marokko. De sluitpost maakte in dat duel een weinig overtuigende indruk.

Érik Lamela spreekt de geruchten tegen dat hij dermate is aangeslagen door de dood van zijn hond Simba dat de revalidatie van een heupblessure vertraging oploopt. 'Ik ben momenteel in Rome en dat heeft maar één reden: het herstel van mijn blessure. Ik mis White Hart Lane elke minuut', aldus de vleugelspeler van Tottenham Hotspur.

Memphis Depay vestigde woensdag de aandacht op zich tijdens de training van Olympique Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.