Dolberg en Jørgensen blijven in Deense wachtkamer

Reacties

Achter de namen Kasper Dolberg en Nicolai Jørgensen staat nog steeds een vraagteken. Maar de Ajax- en Feyenoord-spits blijven bij de Deense nationale ploeg.

Dolberg en Jørgensen blijven in Deense wachtkamer

Dolberg en Jørgensen meldden zich maandag met liesklachten in Denemarken in de voorbereiding op het WK-kwalificatieduel met Roemenië van zondag. Bondscoach Åge Hareide toonde maandag begrip voor de bedenkingen bij hun clubs.

'Ik begrijp de zorgen van Ajax en Feyenoord over hun topscorers. Maar we hebben goede hoop dat ze op tijd hersteld zijn. Daarom gaan ze ook mee op trainingskamp in Duitsland', stelde Hareide. In München werkt Denemarken toe naar het WK-kwalificatieduel in Cluj.

Jørgensen zelf tast nog in het duister over zijn inzetbaarheid tegen Roemenië. 'Het is nog te vroeg om er iets over te zeggen', zei de Feyenoorder tegen TV 2 Sport. Maandag werd hij bovendien ook nog eens ziek. 'We moeten kijken. Ik ben ervan overtuigd dat we een beter beeld kunnen krijgen na de testen van dinsdagavond en woensdagochtend.'

Ook over Dolberg is er geen uitsluitsel. De Ajax-spits is wel voldoende hersteld om hoop te houden op een optreden zondag tegen Roemenië. 'Ik had afgelopen zondag te veel pijn in mijn lies om te spelen. Ik ga nu naar het trainingskamp in Duitsland en hoop fit te zijn voor zondag', zei hij tegen Ekstra Bladet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.