Doesburg volgt Huibers op als hoofdscout AZ

Reacties

AZ heeft na het vertrek van Earnest Stewart (directeur voetbalzaken) en Aloys Wijnker (hoofd opleiding) alsmede het doorschuiven van Max Huiberts naar de positie van Stewart zijn huishouding weer op orde. Michel Doesburg is de nieuwe technisch coördinator, voorheen de functie van Huiberts.

Doesburg volgt Huibers op als hoofdscout AZ

De 47-jarige Doesburg, oud-speler van Haarlem, FC Wageningen, SC Heerenveen, AZ, Motherwell, Dunfermline Athletic en FC Zwolle was al werkzaam bij de Alkmaarders als hoofd jeugdscouting.

Paul Brandenburg vervangt Wijnker per direct, die met de opleiding van AZ grote vooruitgang heeft geboekt en nu door de Amerikaanse voetbalbond is aangetrokken. In 2009 begon de 38-jarige Brandenburg als coach van AZ Onder-16. Daarna kreeg hij de leiding over het team Onder-15. Ook was hij coördinator van de AZ Voetbalschool. In dat project nemen zestien trainers wekelijks de grootste talenten van regionale amateurclubs onder handen.

'Dit is een prachtige stap voor mij', zegt Doesburg op de clubsite. 'Ik heb jarenlang veel energie gelegd in jeugdscouting, maar het was zeker mijn ambitie om in de seniorenscouting te gaan werken. Die kans deed zich nu voor. De carrières van Max Huiberts en mij lopen bij AZ ongeveer parallel, van jeugdtrainer tot scouting. Mooi dat we nu wederom zo intensief gaan samenwerken.'

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.