Doemscenario extreme pechvogel Jansen komt uit

Reacties

ADO Den Haag kan dit seizoen niet meer beschikken over Kevin Jansen. De middenvelder heeft in het duel met Willem II een zware knieblessure opgelopen en is zes tot negen maanden uitgeschakeld, meldt de club.

Doemscenario extreme pechvogel Jansen komt uit

Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Jansen de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd en dat ook zijn meniscus kapot is, zo staat er op de clubsite van ADO. Het herstel van die blessure vergt zes tot negen maanden. 'Dat betekent dat hij zich moet gaan richten op volgend seizoen', meldt de club.

Het is al de tweede ernstige kruisbandblessure voor de nog maar 24-jarige Jansen. Het gehele seizoen 2013/14 stond hij ook al aan de kant, nadat hij de voorste kruisband van zijn linkerknie had gescheurd.

'Dit is verschrikkelijk', zei Jansen dinsdag al tegen ADO TV. 'Ik kwam thuis en ik zei: "Gun me dan een gebroken enkel." Maar waarschijnlijk weer voor de tweede keer de kruisband. Laten we hopen dat het meevalt. Je weet niet wat er op de MRI te zien is, maar het lijkt niet best.' Dat vermoeden blijkt dus te kloppen.

'Ik ben nu 24 en als ik weer fit zou moeten zijn, ben ik 25. Dan heb ik nog een aantal jaar om te voetballen. Dat is genoeg motivatie om hier uit te komen. Ik hoop dat ik er zo sterk mogelijk uitkom en volgend seizoen weer kan aansluiten', bleef de middenvelder positief.

Trainer Zeljko Petrovic reageerde zaterdag al op de blessure van Jansen. 'Ik zou meteen de drie punten inleveren als dat zou betekenen dat hij niet geblesseerd zou zijn. Het is gewoon heel triest. Ik vind dat de club iets moet doen. Als ik ook maar iets kan bepalen, zou ik willen dat de club hem een contractverlenging van een jaar geeft, zodat hij zich in alle rust kan focussen op zijn herstel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.