Doelpuntloze remise Oranje met een gouden randje

Niet wereldschokkend, wel aardig om te melden: het Nederlands elftal speelde zaterdag in de oefeninterland tegen Brazilië voor het eerst sinds 18 november 2009 (destijds tegen Paraguay) weer eens doelpuntloos gelijk. Het betekende de vijftigste 0-0 in de rijke historie van Oranje.

Doelpuntloze remise Oranje met een gouden randje

Het duel in Estádio Serra Dourada betekende de vierde doelpuntloze remise onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk. Eerder leverden ook de oefenduels met Australië (in Sydney op 10 oktober 2009), Italië (in Pescara op 14 november 2009) en dus Paraguay geen enkel doelpunt op.

Van Marwijk gooit met zijn vierde 0-0 hoge ogen op de Oranje-ranglijst van bondscoaches met de meeste doelpuntloze duels. Rinus Michels is met zes interlands zonder treffers nog altijd koploper. Hij wordt gevolgd door Guus Hiddink en Frank Rijkaard, die elk als Oranje-keuzeheer vijf 0-0-uitslagen lieten aantekenen.

Op een totaal van 708 interlands zijn vijftig doelpuntloze wedstrijden te verwaarlozen. Gemiddeld is een interland van Oranje goed voor 3,37 goals. Nederland zelf kwam in die 708 duels tot 1450 treffers, de tegenstanders scoorden tot dusverre 938 keer. (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's