Doelpuntenregen vijftiende speelronde betekent record

De achttien Eredivisieclubs hebben in de vijftiende speelronde voor een seizoensrecord gezorgd. De 44 gescoorde doelpunten betekenden een nieuwe mijlpaal. De doelpuntenverzameling is de grootste in 7,5 jaar. Op de slotdag van het seizoen 2003/2004 werden 46 treffers genoteerd.

Doelpuntenregen vijftiende speelronde betekent record

Opvallend was dat in liefst vier wedstrijden uit de afgelopen speelronde zes keer of meer werd gescoord. Vrijdag gaf Heracles de aanzet door VVV-Venlo met 7-0 te verslaan.

Een dag later zorgden FC Groningen en NEC met hun 3-3 gelijkspel voor een flinke uitbreiding van het aantal doelpunten. ADO Den Haag-NAC werd 3-0, Ajax zegevierde in eigen huis met 4-1 over Excelsior en Roda JC Kerkrade won met 2-1 bij De Graafschap.

De spectaculaire topper tussen Feyenoord en PSV, 2-0 voor de Rotterdammers, bleek het minst productieve treffen. Vitesse won vervolgens met 4-0 van RKC Waalwijk en FC Twente en FC Utrecht besloten in de Domstad met een 6-2 zege voor De Tukkers.

SC Heerenveen sloot de speelronde af met de even imposante als verrassende zege op koploper AZ (5-1) en had zodoende een flink aandeel in de stortvloed aan treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen