Doelpuntenregen Mbappé duurt voort: PSG freewheelt naar volgende ronde

Reacties

Kylian Mbappé stond in alle competities voor zaterdagavond alweer op 26 doelpunten. Halverwege januari spot de Franse superster weer met alle voetbalwetten. Inmiddels is zijn totaal alweer opgevijzeld, nadat Paris Saint-Germain in het bekertoernooi op bezoek ging bij het moedige Orléans.

Doelpuntenregen Mbappé duurt voort: PSG freewheelt naar volgende ronde
© Pro Shots
Orléans
Orléans
1 - 4
PSG
PSG

Het was een droomloting. Zaterdag mocht Orléans, de nummer twaalf van het derde niveau van Frankrijk, de sterren van de grootste club van Frankrijk verwelkomen. Het was de dag dat Owen-Cesaire Matimbou wakker werd en wist dat hij Mbappé van het scoren af moest gaan houden, de dag dat Adrian Dabasse hoopte op eeuwige roem door Keylor Navas te verschalken. En het was de dag dat Orléans uitliep voor een van de grootste wedstrijden in de clubhistorie.

Paris Saint-Germain kwam naar de universiteitsstad, de stad van nationale verzetsheldin Jeanne d’Arc. En in Orléans hoopte men dat net als in de vijftiende eeuw de vijand op heroïsche wijze verdreven zou worden. Daar nam Luis Enrique overigens geen risico’s in. Hij nam al zijn sterren mee de bus in, zodat het vrijwel onmogelijk zou worden om een flater te staan in het bekertoernooi.

De talisman was uiteraard Mbappé, die zich voorin gesteund voelde door Gonçalo Ramos, Marco Asensio én Randal Kolo Muani. Mbappé nam geen dag vrij. Een kwartier had de aanvoerder nodig. Een kap en een draai en Matimbou was geklopt: 0-1.

Eretreffer
Toch hield Orléans lang hoop op nog een stunt. Tot het wéér Mbappé was die toesloeg. Dit keer vanaf elf meter. Ramos, op aangeven van uiteraard Mbappé, zorgde met het hoofd voor de derde treffer (0-3). Uiteindelijk was Orléans wél de morele winnaar, want tot ieders verbazing liet Nicolas Saint-Ruf uit een hoekschop de PSG-defensie nog even blozen (1-3). Een eretreffer, die vooral voor de herinneringen van de universiteitsstad bedoeld was. 

Het nietige, doch dappere Orléans streed, in geest van de d'Arc, voor wat het waard was. Het slotakkoord was echter voor de zeventienjarige Senny Mayulu (1-4). Daardoor gaat PSG, dat de topschutter zijn seizoenstotaal naar 28 zag opvijzelen, naar de volgende ronde van de Coupe de France en bleef het bezoek van de Franse sterren voor Orléans niet meer dan een mooie ervaring.

Bekijk hier al onze video's
Meer Coupe de France
Meer over Coupe de France
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.