Doelpuntenmachine Zahavi helpt Bosz op titelkoers

Reacties

Peter Bosz koerst af op de Israëlische landstitel met Maccabi Tel Aviv, na een 3-2 zege op Beitar Jeruzalem. De trainer verbaasde zich na afloop over het feit dat zijn topscorer Eran Zahavi nog in Israël speelt.

Doelpuntenmachine Zahavi helpt Bosz op titelkoers

De 28-jarige Zahavi maakte tegen Beitar zijn 30ste en 31ste competitiedoelpunt van het seizoen. De afgelopen twee jaargangen was hij met 28 en 29 goals ook al van onschatbare waarde voor Maccabi.

'Als Zahavi in Nederland had gespeeld, had hij in Oranje gestaan en misschien wel een transfer naar een buitenlandse topclub gemaakt', prees Bosz zijn doelpuntenmachine na afloop. 'Hij is niet alleen een afmaker, maar ook iemand die kansen creëert. Dat kunnen alleen de heel groten.' Zahavi beleefde pas één avontuur buiten Israël. Zijn verblijf bij Palermo tussen 2011 en 2013 werd een mislukking.

Maccabi staat na de winst eerste, met één punt meer dan Hapoel Beer Sheva. Daarmee lonkt plaatsing voor de voorronde van de Champions League. 'De koppositie is nu nog niet belangrijk. Dat is pas zo na de 36ste speeldag. Dit geeft ons veel vertrouwen, maar er is nog een lange weg te gaan', aldus Bosz, die in de winterstop overkwam van Vitesse, over de nog resterende zes speelronden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.