Doelpuntenmachine Engeland geeft signaal af aan Oranje

Reacties

Engeland heeft ook zijn tweede wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks gewonnen. Na Tsjechië werd ook Montenegro met ruime cijfers verslagen.

Doelpuntenmachine Engeland geeft signaal af aan Oranje
Montenegro
Montenegro
1 - 5
Engeland
Engeland

Bondscoach Gareth Southgate koos weer voor een piepjonge buitenspeler in de basis. Tegen Tsjechië was dat Borussia Dortmund-revelatie Jadon Sancho, een paar dagen later kreeg Callum Hudson-Odoi zijn kans. Waar Engeland goed speelde tegen de Tsjechen, ging het mis in Podgorica.

Montenegro werd weliswaar teruggedrukt in de openingsfase, maar het eerste vleugje gevaar van het thuisspelende land betekende ook meteen de 1-0. Marko Vesovic kreeg de bal met wat geluk door de benen van verdediger Michael Keane en schoot vervolgens raak in de rechterhoek.

Voor de Montenegrijnen was dit het sein om zich verder terug te trekken op de verdedigende stellingen, maar door een beproefd recept kwam Engeland naast Montenegro. Op het WK in Rusland liet de formatie van Southgate al zien ijzersterk te zijn in standaardsituaties, ook maandag was het land weer succesvol. Ross Barkley legde de bal uit een vrije trap op het hoofd van Keane, die bij de tweede paal zijn eerste interlandgoal maakte.

Raheem Sterling wordt bejubeld.
Raheem Sterling wordt bejubeld.

In het resterende deel van de wedstrijd nam Engeland het initiatief volledig over, aan de hand van de uitblinkende buitenspelers. Nog voor rust scoorde Barkley op aangeven van Hudson-Odoi, in de tweede helft maakte Barkley er 1-3 van op aangeven van Raheem Sterling. De aanvaller van Manchester City zal zich als sprintwonder Usain Bolt in zijn beste dagen gevoeld hebben, want Sterling liet de defensie van Montenegro regelmatig zijn hielen zien.

Ook bij de 1-4 was Sterling aangever. Hij ontsnapte aan de aandacht van zijn bewakers en kon in alle vrijheid voorgeven op Harry Kane, die van dichtbij niet kon falen. Geheel toepasselijk was het slotakkoord voor Sterling zelf, die de defensie weer op snelheid klopte en door de benen van de keeper raak schoot voor de 1-5.

Zo staat Engeland na twee kwalificatieduels al op tien doelpunten. Het is voor het eerst sinds 1984 dat het land in twee opeenvolgende interlands minimaal vijfmaal tot scoren komt. Dat gebeurde toentertijd tegen Finland (5-0) en Turkije (8-0) in de WK-kwalificatie. In juni zijn The Three Lions de tegenstander van het Nederlands elftal in de finaleronde van de Nations League.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep A EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
7
0
1
37-6
+31
21
2
Tsjechië
8
5
0
3
13-11
+2
15
3
Kosovo
8
3
2
3
13-16
-3
11
4
Bulgarije
8
1
3
4
6-17
-11
6
5
Montenegro
8
0
3
5
3-22
-19
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Overige uitslagen


Ma 25 mrt. 2019

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.