Doelpuntenmachine Dost Speler van de Maand in Bundesliga

Reacties

Bas Dost bereidt zich voor op de uitwedstrijd van zaterdag tegen FC Augsburg in de wetenschap dat hij deze week werd verkozen tot Speler van de Maand in de Bundesliga. Gezien de ongekende productie van de 25-jarige spits in februari was er ook eigenlijk geen andere keuze mogelijk. Toch zat Arjen Robben hem op de hielen.

Doelpuntenmachine Dost Speler van de Maand in Bundesliga

Dost scoorde in de vier competitieduels van de vorige maand zeven keer. Het leverde VfL Wolfsburg overwinningen op tegen 1899 Hoffenheim (3-0, één treffer Dost), Bayer Leverkusen (5-4, vier keer Dost) en Hertha BSC (2-1, twee keer Dost). Bovendien eindigde hij de maand januari ook in stijl met twee doelpunten tegen Bayern München en begon hij maart door twee keer te scoren tegen Werder Bremen (5-3).

Dost was daarmee de eerste speler die in de eerste zes speelronden van de Rückrunde de dubbele cijfers bereikte in de Bundesliga-historie. Het zorgt ervoor dat hij Arjen Robben in de Speler van de Maand-verkiezing nipt voorbleef. 'Dat is mooi', zegt Dost op de officiële website van de Bundesliga. Hij weigert echter de eer helemaal alleen op te strijken. 'Ik speel samen met enkele spelers van topklasse, ik hoef hun geweldige voorzetten alleen maar in te tikken. Dat is makkelijk.'

Voordat Dost zaterdag tegen het Augsburg van Paul Verhaegh mogelijk weer verder gaat met scoren, biedt de website van de Bundesliga de mogelijkheid zijn productie van februari nog eens terug te kijken. Klik hier voor de Dost-compilatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.