Doelpuntenmachine Dost dendert door in Bremen

Er komt maar geen einde aan de indrukwekkende productie van Bas Dost in het shirt van VfL Wolfsburg. Ook op bezoek bij Werder Bremen maakte de spits het verschil namens de nummer twee van de Bundesliga: 3-5.

De ruim veertigduizend toeschouwers in het Westerstadion zagen een geweldige eerste helft met vier treffers binnen twintig minuten. Twee voor Werder Bremen en twee voor Wolfsburg, maar opvallend genoeg niet op naam van Dost. De Nederlander was in 2015 al elf keer trefzeker, maar slaagde er voor de rust (nog) niet in zijn productie verder op te voeren.

Wolfsburg reageerde in de eerste helft twee keer razendsnel op de goals van de thuisploeg. Daniel Caligiuri trok in tiende minuut de stand gelijk nadat Zlatko Junuzovic een minuut eerder de score had geopend. Datzelfde deed Maximilian Arnold (2-2) nadat Franco Di Santo vlak daarvoor de 2-1 had aangetekend. Uiteindelijk ging Werder Bremen met een voorsprong de rust in. De Portugees Vierinha was namens Wolfsburg de ongelukkige met een eigen doelpunt: 3-2.

Dost
Waar Dost in de return van afgelopen donderdag tegen Sporting Lissabon (0-0) en in de eerste helft in Bremen even niet tot scoren kwam, sloeg hij al vroeg in de tweede helft genadeloos toe. Binnen vijf minuten boog hij de 3-2 achterstand om in een riante voorsprong dankzij twee doelpunten en een assist. De Nederlander stond tot twee keer toe op de juiste plaats bij de voorzetten van de sterk spelende Kevin De Bruyne, terwijl hij kort daarna Caligiuri in stelling bracht: 3-5.

Daarmee voerde Dost, die een minuut voor tijd een publiekswissel werd gegund, zijn indrukwekkende productie in 2015 verder op. De voormalige spits van Heracles Almelo en SC Heerenveen scoorde dit jaar dertien keer in de Bundesliga, terwijl hij twee keer het net vond in de Europa League. Door de doelpuntrijke zege in Bremen blijft VfL Wolfsburg in het spoor van koploper Bayern München, al bedraagt de achterstand nog steeds acht punten.