Doelpuntenmachine Bacca kiest voor AC Milan

Reacties

AC Milan heeft Carlos Bacca vastgelegd. De Colombiaanse goalgetter komt voor dertig miljoen euro over van Sevilla naar de Rossoneri. Alleen de medische keuring kan de transfer nog dwarsbomen.

Doelpuntenmachine Bacca kiest voor AC Milan

Sevilla ontvangt naar verluidt zo'n dertig miljoen euro, de afkoopsom, voor de 28-jarige spits. De Europa League-winnaar boekt zo een mooie winst op de aanvaller, die in de zomer van 2013 gekocht werd van Club Brugge.

Bacca, die deze week de medische keuring ondergaat, begon pas op 25-jarige leeftijd aan zijn Europese avontuur. De Vlaamse topclub ontving volgens Belgische media zo'n tien miljoen voor de Colombiaan.

Bacca lijkt door de jaren heen een garantie voor doelpunten. De spits met een ontembare drive om te scoren kwam bij Sevilla in 108 officiële optredens tot 49 treffers. De aanvaller had een belangrijk aandeel in de Europa League-winst door in de finale twee maal te scoren. De zeventienvoudige international kwam voor zijn land tot zeven goals.

Zo boekt de club van trainer Sinisa Mihaljovic eindelijk succes op de transfermarkt. Eerder liepen de Rossoneri Jackson Martinez en Geoffrey Kondogbia mis. Het feit dat laatstgenoemde op de valreep voor stadgenoot Internazionale koos, moet pijn hebben gedaan. Martinez vertrekt naar Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.