Doelpunt Janssen niet genoeg voor Spurs tegen Wijnaldum

Liverpool heeft in een enerverend League Cup-duel Tottenham Hotspur uitgeschakeld. Het Reading van manager Jaap Stam kon niet stunten op bezoek bij Arsenal.

Liverpool - Tottenham Hotspur 2-1
Georginio Wijnaldum stond voor het eerst sinds zijn hamstringblessure weer in de basis bij Liverpool, dat met een sterk gewijzigd elftal aan de clash met Tottenham begon. Ook Daniel Sturridge mocht het weer eens vanaf de start proberen en had niet lang nodig om zijn waarde te bewijzen. De spits reageerde sneller dan Spurs-doelman Michel Vorm bij een van richting veranderd schot van Marko Grujic en tikte binnen.

Halverwege sloeg de Engelsman opnieuw toe. Wijnaldum stuurde hem fraai de diepte in met een steekpass en Sturridge faalde niet oog in oog met Vorm. Tottenham gaf de hoop echter niet op en kreeg een kwartier voor tijd een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Ex-AZ'er Ragnar Klavan ging in de fout tegen Érik Lamela en Vincent Janssen was ijzig kalm vanaf de strafschopstip: 2-1.

De Nederlander maakte daarmee pas zijn tweede officiële doelpunt voor Spurs, zijn eerste maakte hij in de vorige ronde van het League Cup-toernooi, eveneens van elf meter. Wijnaldum was in de slotfase via een vrije trap nog dicht bij de 3-1, maar er vielen geen doelpunten meer op Anfield.

Arsenal - Reading 2-0
Manager Arsène Wenger stuurde voor het treffen met Stam een B-elftal het veld in, maar The Gunners kwamen nauwelijks in de problemen. Joey van den Berg stond in de basis bij de bezoekers, maar ook hij kon niet voorkomen dat Alex Oxlade-Chamberlain Arsenal in de 34ste minuut op voorsprong zette.

Het was diezelfde Oxlade-Chamberlain die een kwartier voor tijd met zijn tweede goal van de avond een einde maakte aan de illusies van Stam en consorten. De nummer acht van het Championship was niet in staat om de gedeelde koploper van de Premier League daarna nog echte problemen op te leveren.

Bristol City - Hull City 1-2
Hull City heeft op bezoek bij Bristol een einde gemaakt aan de dramatische reeks wedstrijden. The Tigers verloren hun laatste vijf duels in de Premier League en wonnen op 20 augustus hun laatste competitiewedstrijd. In de League Cup kwam de ploeg echter beter voor de dag en dankzij treffers van Harry Maguire en Michael Dawson ging het de ploeg voor de wind. Een doelpunt van Lee Tomlin in de laatste minuut kwam te laat voor de thuisploeg.

Newcastle United - Preston North End 6-0
Vurnon Anita begon op de bank bij Newcastle, dat een makkelijke avond had tegen Preston. Na de rode kaart voor Alan Browne in de 25ste minuut denderden The Magpies over de bezoekers heen. Toen Anita na een uur het veld in kwam, stond er al een 4-0 stand op het scorebord. Uiteindelijk maakten Mohamed Diamé en Ayoze Pérez de laatste twee treffers, nadat Aleksandar Mitrovic (twee keer), Matt Ritchie en Diamé eerder al gescoord hadden.

Leeds United - Norwich City 2-2
Ook 120 minuten voetbal van Leeds en Norwich leverde geen winnaar op, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden op Elland Road. De thuisploeg nam die het best en plaatst zich daardoor voor de volgende ronde in het League Cup-toernooi.