Doelpunt en rood Mendes Rodrigues, Maaskant verliest

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• De Zwitserse topper tussen Grasshoppers en FC Basel is geëindigd in een gelijkspel (1-1) • Na twintig minuten bracht Fabian Schär de bezoekers nog op voorsprong, maar Grasshoppers-middenvelder Izet Hajrovic zorgde vlak na rust voor de 1-1 • Grasshoppers en Basel hebben na twee gespeelde duels beide vier punten • • Een door Grasshoppers begeerde speler liet zich zondag weer van zijn beste kant zien bij Levski Sofia • Garry Mendes Rodrigues was bij de seizoenouverture, op bezoek bij Botev Plovdiv, al na zeven minuten trefzeker • De treffer van de Nederlander mocht niet baten; Todor Nedelev zorgde met twee doelpunten voor de 2-1 eindstand • Mendes Rodrigues haalde het einde van de wedstrijd niet, aangezien hij met een rode kaart van het veld werd gestuurd • Aan de kant van Botev Plovdiv speelde Civard Sprockel de hele wedstrijd en werd Romario Kortzorg in de 63ste minuut gewisseld • Robert Maaskant heeft met zijn Dinamo Minsk in eigen huis verloren • De Nederlandse oefenmeester zag zijn ploeg in de uiterste slotfase ten onder gaan tegen Torpedo Zhodino • Daardoor zakt Maaskant van plek drie naar plek vier in de Wit-Russische competitie • Na achttien wedstrijden heeft Dinamo Minsk 28 punten gepakt • Koploper is Shakhter Soligorsk met 42 punten • • Zenit Sint-Petersburg heeft de tweede competitiewedstrijd van het seizoen verloren • Op bezoek bij Rubin Kazan ging het in de 95ste minuut mis • Bij een stand van 1-1 had Salomón Rondón het laatste woord • Bij Zenit begonnen spelers als Hulk, Anatoli Tymoschuk en Andrei Arshavin op de bank • Tymoschuk werd direct na rust gebracht, terwijl Hulk bij een 1-1 stand een half uur meespeelde • Na twee duels heeft Zenit nu drie punten, Rubin Kazan heeft er eentje meer • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.