Doelpunt én blessure voor Amrabat in Agadir

Reacties

Nordin Amrabat heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de oefenzege van Marokko op Benin. Voor Vitesse-back Rochdi Achenteh was er reden voor vreugde.

Doelpunt én blessure voor Amrabat in Agadir

Marokko won het vriendschappelijke duel met Benin met overtuigende cijfers (6-1). Amrabat (foto) leverde zijn bijdrage aan het succes door in de zevende minuut de score te openen. Maar voor de aanvaller van Málaga was de wedstrijd halverwege de eerste helft alweer voorbij.

Een dijbeenblessure dwong Amrabat voortijdig het veld te verlaten. Waarschijnlijk gaat daardoor het oefenduel met Zimbabwe van zondag aan hem voorbij en keert hij eerder terug naar Málaga, dat hem huurt van Galatasaray. Naar verluidt zou de aanvaller zo'n twee tot drie weken uitgeschakeld zijn.

Naast Amrabat had bondscoach Badou Zakr ook een basisplaats voor Feyenoorder Karim El Ahmadi. Daarnaast maakte het Vitesse-duo Zakaria Labyad en Rochdi Achenteh hun opwachting als invaller. Aanvaller Labyad bewees zijn waarde met een assist voor de 5-1 van Abderrazak Hamdallah. Voor verdediger Achenteh was het zijn debuut voor De Leeuwen van de Atlas. Ook Oussama Assaidi (ex-SC Heerenveen) mocht invallen.

Het was het eerste succes voor Marokko na alle commotie rond de strijd om de Afrika Cup in 2015. Vanwege de Ebola-dreiging had Marokko de organisatie van het toernooi teruggeven, hetgeen leidde tot een uitsluiting voor die strijd door de Afrikaanse bond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.