Doelpunt Babel maakt geen verschil voor Hoffenheim

Koploper Borussia Dortmund kwam met één punt goed weg bij Hamburger SV. In de slotminuut stelde de formatie van Jürgen Klopp een gelijkspel veilig. Op bezoek bij SC Freiburg verloor Hoffenheim 1899, ondanks een doelpunt van Ryan Babel. De aanstelling van Felix Magath bracht VfL Wolfsburg opnieuw geen succes. De club ging ten onder tegen Schalke 04, diens oude werkgever.

Hamburger SV-Borussia Dortmund 1-1De laatste vier ontmoetingen tussen HSV en Dortmund in Hamburg resulteerden in overwinningen voor de thuisploeg. Ook zaterdag had de koploper van de Bundesliga weinig geluk. In de slotminuten sleepte Dortmund met moeite een punt uit het vuur.

Na 38 minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Door een overtreding op Mladen Petric kreeg HSV een strafschop toegewezen. Ruud van Nistelrooy nam de verantwoordelijkheid op zich. Zijn harde en geplaatste schot kon niet worden gekeerd door Roman Weidenfeller.

HSV verdedigde de voorsprong goed, waardoor het Dortmund niet lukte een comeback te maken. Vlak voor rust kreeg Mario Götze een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd door Gojko Kacar.

Götze was in de tweede helft de gevaarlijkste man op het veld in Hamburg. Toch ontbrak er scherpte bij het achttienjarige talent. Oog in oog met doelman Frank Rost lobde hij de bal over. Enkele minuten later lukte het hem wederom niet de stand gelijk te trekken. Doordat Anis Ben Hatira het veld na zijn tweede gele kaart moest verlaten, nam de druk op het doel van Rost toe.

Een nederlaag zou voor Dortmund het kampioenschap, dat enkele weken geleden binnen handbereik leek, in gevaar kunnen brengen. Met die gedachte in het achterhoofd zochten Die Borussen met man en macht naar de gelijkmaker.

Jakub Blaszczykowski bezorgde Dortmund uiteindelijk het punt. Met een snoeiharde volley trok hij de stand in blessuretijd gelijk. De koploper staat momenteel acht punten voor op Bayer Leverkusen, dat morgen in eigen huis speelt tegen 1. FC Sankt Pauli.

B> FC Nürnberg-Bayern München 1-1Bayern München kwam vroeg op voorsprong tegen 1. FC Nürnberg. In de vijfde minuut voltooide Thomas Müller een aanval, die door een prachtige pass van Arjen Robben was opgezet.

Bayern faalde echter bij het doorzetten van de doelpuntenproductie. Een uur lang keek Nürnberg tegen de achterstand aan, totdat Christian Eigler beide ploegen in de zestigste minuut op gelijke hoogte bracht.

In het resterende half uur kwam de ploeg van trainer Louis van Gaal niet meer tot scoren. Nürnberg nam genoegen met één punt waardoor het duel in 1-1 eindigde. Na afloop kreeg Robben nog een rode kaart voor aanmerkingen op de leiding. Door de overwinning van Hannover 96 op FSV Mainz 05 zakt Der Rekordmeister naar plek vier.

SC Freiburg-1899 Hoffenheim 3-2In het gevecht om plaats acht van de Bundesliga heeft SC Freiburg aan het langste eind getrokken. Het kostte de thuisploeg echter wel de nodige moeite de club van Edson Braafheid en Ryan Babel te verslaan.

Na ruim twintig minuten kwam Freiburg via Julian Schuster op voorsprong. Nog geen tien minuten later moest de ploeg verder met tien man na een rode kaart van Pavel Krmas. De overtalsituatie werd direct zichtbaar: binnen tien minuten stond Hoffenheim 1899 met 2-1 voor. Vedad Ibisevic zorgde voor de gelijkmaker, Ryan Babel zette zijn team met zijn eerste doelpunt in dienst voor Hoffenheim op voorsprong.

Na de hervatting herpakte Freiburg zich weer. Een strafschop, veroorzaakt door de jarige Edson Braafheid, werd binnengeschoten door Papiss Cissé. In de 78ste minuut bezorgde Heiko Butscher Freiburg alsnog de overwinning (3-2).

Ondanks de zege blijft Freiburg op de achtste plek staan. Hoffenheim daarentegen moet de negende plaats afstaan aan Schalke 04.

Overige duels:Hannover 96 - FSV Mainz 05 2-0Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1-0 Foto: VI Images