Doelman Hitz na goal in zeer exclusief gezelschap

Reacties

FC Augsburg dankte zaterdag een punt aan doelman Marwin Hitz, die met zijn doelpunt tegen Bayer Leverkusen in een zeer beperkt Bundesliga-gezelschap terechtkwam.

Doelman Hitz na goal in zeer exclusief gezelschap

Diep in blessuretijd probeerde Hitz zaterdag een nederlaag tegen Bayer Leverkusen te voorkomen. De 27-jarige doelman slaagde in zijn opzet en maakte met zijn rechtervoet de 2-2.

'Het was ongelooflijk, ik heb nog nooit gescoord', vertelde Hitz na afloop. 'Kort voor de corner had ik kort oogcontact met onze trainer en ben ik naar voren gegaan. Toen de hoekschop was afgeslagen en de bal daarna door Shawn Parker uitstekend opnieuw werd ingebracht en voor mijn voeten kwam, moest ik wel scoren.'  

Met zijn velddoelpunt in de Bundesliga treedt Hitz in de voetsporen van Jens Lehmann en Frank Rost. Lehmann had de primeur in december 1997, toen de goalie Schalke 04 met een rake kopbal aan de 2-2 hielp tegen Borussia Dortmund. Doelman Rost herhaalde dat kunststukje in maart 2002, toen hij Werder Bremen op aangeven van Frank Verlaat aan de 3-3 hielp. Hansa Rostock verdween uiteindelijk zelfs als verliezer (4-3).

In de Bundesliga hebben meer keepers gescoord, maar deden dat uit spelhervattingen. Hans-Jörg Butt maakte met 26 treffers naam als penaltyspecialist en is de meest productieve doelman in de Duitse competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.