Doelman Gentenaar van schlemiel tot held bij NEC

Reacties

Tot blijdschap van trainer Anton Janssen liep NEC zondagmiddag een punt uit op hekkensluiter Roda JC Kerkrade door op de valreep gelijk te spelen bij AZ (1-1). De Nijmeegse oefenmeester dankte zijn doelman Dennis Gentenaar voor zijn sleutelrol.

Doelman Gentenaar van schlemiel tot held bij NEC

'Dit geeft een prima gevoel. Een puntje is in deze tijden zeer welkom. Het is wel een gestolen puntje, maar dat maakte me nu even helemaal niets uit. AZ had zeker 2-0 en 3-0 kunnen maken, maar toen heeft Dennis ons overeind gehouden. En dat ene momentje waarop we hoopten is toen gekomen', begon NEC-trainer Anton Janssen tegen FOX Sports.

Het zorgt ervoor dat NEC met een opsteker richting de laatste twee duels van de reguliere Eredivisie kan toewerken. Er wacht een loodzwaar programma met wedstrijden tegen FC Twente (thuis) en Ajax (uit), waardoor het onverdiende punt tegen AZ een zeer welkom geschenk was voor de nummer zeventien van de Eredivisie.

Janssen gaf toe dat hij niet lekker op de bank zat na de 1-0 van Nemanja Gudelj. 'Ik heb eigenlijk maar heel weinig gezeten. De laatste twintig minuten probeerden we wel meer druk naar voren te zetten, maar dat leidde eigenlijk niet tot kansen. We gaven veel ruimte weg, toen hield Dennis ons op de been. Het ligt allemaal heel dicht bij elkaar.'

Want Gentenaar was onlangs nog de schlemiel toen hij met twee keepersfouten een finaleplaats van PEC Zwolle in de beker inluidde. Dat maakt de 38-jarige sluitpost de laatste weken goed met sterk keeperswerk. Als dit tot handhaving leidt zou dat de ultieme beloning zijn voor het clubicoon, die na dit seizoen zijn keepershandschoenen opbergt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.