Doelman Dorus de Vries voor drie jaar naar Wolves

Dorus de Vries heeft een contract getekend bij Wolverhampton Wanderers. De Nederlandse doelman is transfervrij vertrokken na een succesvol seizoen bij promovendus Swansea.

Doelman Dorus de Vries voor drie jaar naar Wolves

De Vries tekent een contract voor drie jaar bij The Wolves. De dertigjarige doelman speelde afgelopen seizoen een grote rol bij de promotie van Swansea vanuit het Championship.

Mede door zijn optredens bood Swansea De Vries een nieuw contract aan. De sluitpost ging hier echter niet op in. Bij Wolverhampton gaat de ervaren doelman de concurrentie aan met Wayne Hennessey en Carl Ikeme.

'Na het vertrekken van Marcus Hahnemann zochten we naar een ervaren doelman die een waardig concurrent is voor Wayne Hennessey en Carl Ikeme. Dorus past perfect in dat plaatje', luidt de reactie van algemeen directeur Jez Moxey.

Ook De Vries zelf is gelukkig met zijn transfer. 'Ik heb er een goed gevoel bij. Het voelt als een stap voorwaarts die ik moet zetten om me te blijven ontwikkelen. Ik wil progressie blijven boeken, als mens en als persoon.'

Desondanks was de beslissing voor de doelman alles behalve makkelijk. 'Ik heb een paar slapeloze nachten gehad, het was een moeilijke beslissing. Ik heb een mooie tijd bij Swansea gehad en een goede relatie opgebouwd met iedereen die daar werkzaam is.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's