Doelman Doedée redt punt voor tien Dordtenaren

FC Dordrecht-doelman Stef Doedée redde een punt voor zijn club door vijf minuten voor tijd een strafschop van FC Oss-aanvoerder Marcel van der Sloot te stoppen. Het aantrekkelijke Jupiler League-duel eindigde in 3-3.

Met zijn zevende competitietreffer bracht Christopher Bieber FC Oss aan de leiding. De Duitser kopte een voorzet van Charlie van den Ouweland in. Vanaf de strafschopstip (Jesse Mayele vloerde Dennis Janssen) schoot Marcel van der Sloot (zijn tiende doelpunt van het seizoen al) de 2-0 in. Danny Post profiteerde van geklungel in de Brabantse defensie en bracht de spanning terug.

FC Dordrecht schoot na rust uit de startblokken. Cecilio Lopes nam de gelijkmaker voor zijn rekening door een voorzet van Roderick Gielisse binnen te werken. Het offensief van FC Dordrecht in de tweede helft duurde precies tien minuten. Danny Post was er verantwoordelijk voor dat de ploeg van trainer Theo Bos zich moest gaan beperken tot verdedigen. Zijn onbeholpen charge op Bart van Muyen (ex-Dordrecht-speler) leverde hem een rode kaart op.

FC Oss benutte de numerieke meerderheid om opnieuw de aanval te zoeken. Het leverde de 3-2 van Marc Koot op. Weer Van den Ouweland was de man van de assist. Dordrecht toonde veerkracht met dank aan de invallers. Een schot van Donny van der Dussen raakte de binnenkant van de paal, waarna Santy Hulst op de doellijn de 3-3 aantekende. Een minuut later keerde de kansen alweer.

Scheidsrechter Ed Janssen gaf Oss opnieuw een strafschop nadat Mawouna Amevor ongelukkig hands maakte. Stef Doedée keerde de inzet van Marcel van der Sloot en bezorgde de tien Dordtenaren een punt. Foto: VI Images