Doelman Coutinho vindt zijn keuze voor Excelsior 'niet raar'

Reacties

Niet David Meul of Ruud Swinkels, maar Gino Coutinho is de nieuwe doelman van Excelsior. De Rotterdammers beschikten naast de voormalige eerste keus Jordy Deckers enkel over de relatief onervaren Alessandro Damen. Met de komst van de transfervrije Coutinho heeft trainer Marinus Dijkhuizen zijn nieuwe eerste keus binnen.

Doelman Coutinho vindt zijn keuze voor Excelsior 'niet raar'

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen liet na de eerste drie speelronden weten dat de blunderende Jordy Deckers, voorafgaand aan het seizoen de beoogde nummer één onder de lat, zijn plek moest afstaan aan Alessandro Damen. Hij werd deze zomer overgenomen van amateurclub VV De Meern, waardoor Dijkhuizen met een relatief onervaren keeper aan de slag moest.

Excelsior trok afgelopen transferperiode geen doelman meer aan, waardoor de club op zoek moest naar transfervrije opties. Zo kwamen de Rotterdammers terecht bij Coutinho (foto), die de laatste weken bij Almere City meetrainde. De voormalige doelman van ADO Den Haag, FC Den Bosch, Vitesse, NAC Breda en PSV wordt gehaald als de nieuwe nummer één en tekent in Rotterdam een eenjarig contract.

Raar
'Ik kijk er echt naar uit', reageert Coutinho tegenover Voetbal International verheugd op het feit dat hij weer een club in de Eredivisie gevonden heeft. 'Ik heb er zin in om bij Excelsior aan de slag te gaan, al zullen er nu ongetwijfeld mensen zijn die het raar vinden dat ik voor deze club heb gekozen.'

Hij liet deze zomer namelijk zijn contract doelbewust ontbinden bij ADO Den Haag. 'Ik wilde een stap zetten in mijn carrière', verklaart hij zijn keuze. Hoewel hij nu zegt geen spijt van zijn beslissing te hebben, zou hij het een volgende keer anders aanpakken. 'Ik heb er destijds goed over nagedacht, maar ik zou het niet nog een tweede keer doen', bekent de 32-jarige goalie.

'Ik heb ook wel eens nee gezegd tegen clubs, waarvan ik later dacht: misschien had ik het wél moeten doen', geeft hij aan ook de nodige onzekerheden te hebben gekend. 'Zulke dingen spoken wel eens door je hoofd. De laatste tijd bleek we dat ik mentaal wel sterk en volhardend ben, maar ik ben blij dat Excelsior nu gekomen is. Ik ga mijn stinkende best doen om de nummer één te worden.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.