Doelman Aerts onfortuinlijk bij wisselbeleid Hertha BSC

Maikel Aerts (35) weet dat reservekeepers zelden de kans krijgen op speelminuten. Des te pijnlijker is het dat afgelopen zaterdag bij Hertha BSC zijn concurrent Sascha Burchert bij rust klaarstond om de aangeslagen eerste doelman Thomas Kraft te vervangen.

Doelman Aerts onfortuinlijk bij wisselbeleid Hertha BSC

Hertha BSC heeft dit seizoen als beleid zijn twee reservedoelmannen beurtelings mee te nemen naar wedstrijden. In de regel fungeert Aerts, vorig seizoen nog de nummer 1 en nu hiërarchisch officieel de tweede man, drie duels op rij als back-up van Kraft. Daarna is het twee opeenvolgende wedstrijden de beurt aan Burchert.

De pech voor Aerts is dat hij tijdens zestien reservebeurten in de Bundesliga nog geen enkele keer in actie voor Hertha BSC hoefde te komen. Burchert moest zaterdag tegen Bayern München (6-0 verlies) voor de tweede keer invallen tijdens een Bundesliga-duel.

Het was de tiende competitiewedstrijd dat hij als reserve fungeerde. Daarnaast startte Burchert eerder deze jaargang tijdens een bekerduel op het allerlaatste moment in de basis toen Kraft niet fit bleek; dat uitduel behoorde Aerts vanwege het roulatiebeleid niet tot de wedstrijdselectie.

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen keepte Burchert doordat zowel Kraft als Aerts met een blessure kampte. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's