Doellijntechnologie verplicht in Champions League

Reacties

De UEFA introduceert komend seizoen in de Champions League de doellijntechnologie. Alle deelnemende clubs aan het toernooi zijn verplicht om in hun stadion ter hoogte van de beide doellijnen het Hawk-Eye-systeem te installeren.

Doellijntechnologie verplicht in Champions League

De camera's moeten uitsluitsel geven over de geldigheid van betwiste doelpunten en hoekschoppen. Hiermee wil de UEFA elke discussie over dit thema definitief een halt toeroepen.

Het Hawk-Eye-systeem wordt in het tennis al vele jaren gebruikt, maar de Europees voetbalbond was lange tijd terughoudend met de invoering van doellijntechnologie. Nu is besloten om in ieder geval op het allerhoogste niveau over te gaan tot dit hulpmiddel voor de arbitrage.

Per stadion gaat het om tien camera's, die vanuit verschillende perspectieven duidelijkheid geven over discutabele momenten. De clubs mogen het Hawk-Eye-systeem alleen gebruiken in wedstrijden van de Champions League. Tijdens competitiewedstrijden wordt het uitgeschakeld.

Komende maandag komt een delegatie van de UEFA naar het Philips Stadion in Eindhoven om te bepalen op welke plekken de camera's komen te hangen. De Europese voetbalbond neemt alle kosten die met de introductie van het systeem te maken hebben voor haar rekening.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.