Doek lijkt te vallen voor straatarm Parma

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Parma ten onder gaat. De Italiaanse club, die onder meer de voormalige Europa Cup II en twee keer de UEFA Cup won, heeft de deadline voor het doen van betalingen aan spelers en andere schuldeisers niet gehaald.

Doek lijkt te vallen voor straatarm Parma

De deadline verliep gisteravond om 23.59 uur. Hoewel de club 's middags nog bezwoer dat alle bedragen waren overgemaakt, lijkt daarvan geen sprake. Spelers en schuldeisers hebben geen cent ontvangen van de 25 miljoen euro die de club hen nog verschuldigd was, meldt La Gazzetta dello Sport. Parma kan daardoor een aftrek van vijf punten verwachten, maar de vraag is of de club wel in staat is het seizoen af te maken.

Vanochtend hebben schuldeisers bij het stadion beslag gelegd op een deel van het wagenpark. Daarnaast heeft de selectie laten weten op te stappen indien de deadline voor salarisbetalingen niet zou worden gehaald. De spelers van Parma kregen sinds juli vorig jaar geen loon meer en kunnen daardoor transfervrij vertrekken of terugkeren naar hun eigenlijke werkgever indien zij gehuurd zijn. Als dat gebeurt, verliest Parma dermate veel aan waarde, dat een bankroet niet meer af te wenden valt.

De bekendste spelers die bij Parma onder contract staan zijn Jonathan Biabiany, Ishak Belfodil, Antonio Mirante, Mattia Cassani, Raffaele Palladino en MacDonald Mariga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.