Doden bij werkzaamheden aan stadion openingsduel WK

Tijdens werkzaamheden bij het WK-stadion in Sao Paulo van Corinthians zijn twee mensen om het leven zijn gekomen.

Doden bij werkzaamheden aan stadion openingsduel WK

Het stadion vormt het decor van de openingswedstrijd op 12 juni 2014. Daarnaast zouden er nog vijf duels gespeeld worden. Een kraan die buiten het stadion stond zou woensdagmiddag (plaatselijke tijd rond de lunch) zijn omgevallen en op één van de tribunes terecht zijn gekomen. Aanvankelijk werd gemeld dat er drie doden waren. Het aantal slachtoffers was hoger geweest als alle arbeiders in het stadion waren. Dat was niet zo vanwege het feit dat de meesten elders aan het lunchen waren.

FIFA-baas Sepp Blatter reageerde geschokt op het nieuws. 'Ik ben diep getroffen door de tragische dood van de bouwvakkers. Mijn gedachten zijn nu bij de families van de slachtoffers', liet de Zwitser weten. De FIFA bevestigt dat er doden zijn gevallen, maar wil inzake een lopend onderzoek verder geen commentaar geven.

Het is al de derde keer dat er mensen omkomen bij de werkzaamheden in Brazilië. In juni 2012 viel een 21-jarige jongen van dertig meter hoogte bij het Estádio Nacional in Brasilia. In maart van dit jaar overleed een tweede man, hij viel vijf meter bij de Arena Amazonia in Manaus.

De bouw van het stadion in Sao Paulo lag tot vandaag wel op schema, in tegenstelling tot enkele andere stadions. Halverwege december moet de organisatie alle stadions klaar hebben. Op 6 december is de loting voor het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen