Djuricic schittert als vanouds, Hasselbaink trekt teugels aan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Djuricic schittert als vanouds, Hasselbaink trekt teugels aan

'De Milanese derby is als een lift. Of je gaat naar de top, of je belandt in de kelder.'
• AC Milan-trainer Sinisa Mihajlovic gebruikt een creatieve vergelijking om het belang van de derby tegen Internazionale te omschrijven. Als Milan zondag (aftrap 20.45 uur) wint van de stadgenoot vindt het aansluiting bij de kopgroep in de Serie A, verliest het dan dreigen de Rossoneri af te zakken naar de brede middenmoot.

• Na zijn vertrek bij SC Heerenveen in de zomer van 2013 is de carrière van Filip Djuricic in het slop beland. Na avonturen bij Benfica, FSV Mainz 05 en Southampton is de 24-jarige Serviër deze transferperiode bij Anderlecht beland. De Benfica-huurling toonde vrijdag met onderstaand hoogstandje tegen Sint-Truiden aan dat hij het voetballen nog niet verleerd is.

• Queens Park Rangers-manager Jerrel Hasselbaink heeft besloten de teugels strakker aan te trekken. De Nederlandse coach introduceerde een handboek van 27 pagina's, met daarin gedragsregels voor zijn spelersgroep. QPR-voetballers Leroy Fer en Tjaronn Chery mogen bijvoorbeeld voortaan geen petjes meer dragen in de spelersbus en op wedstrijddagen zijn koptelefoons in de kleedkamer verboden. Daarnaast wordt alcoholgebruik afgeraden. (Londen Evening Standard)

'Ik ben bovendien een verschrikkelijk slechte kok. Ik krijg echt niets voor elkaar in de keuken. Mijn specialiteit? Er is maar één ding dat ik kan; een ei bakken, haha!'
• Ajax-verdediger Jairo Riedewald blijkt niet bepaald een keukenprins te zijn. Op de website van zijn Amsterdamse werkgever wint hij zieltjes door te stellen dat zijn club hem dierbaar is. 'Ik ben misschien geen rasechte Amsterdammer, maar wel een rasechte Ajacied.'

De Costa Ricaanse voetballer Jonathan McDonald was behoorlijk boos toen een tegenstander hem onderuithaalde met een grove tackle. De Alajuelense-aanvaller uitte zijn woede door zijn schoen richting Deportivo Saprissa-verdediger Nestor Monge te gooien. Monge was namelijk de man die hem vloerde. Het vreemde incident is hieronder te zien.

'We doen het goed en dat hebben we verdiend.'
• Leicester City-keeper Kasper Schmeichel is trots op de koppositie van zijn elftal in de Premier League. Toch begrijpt hij dat een titel nog ver weg is. 'Onze volgende drie wedstrijden zijn tegen Liverpool, Manchester City en Arsenal. Er is dus nog een lange weg te gaan.'

• Een mooi gebaar in de Griekse tweede divisie bij de wedstrijd tussen AEL Larissa en Acharnaikos. Uit solidariteit met vluchtelingen staken de 22 spelers voor twee minuten de wedstrijd en houden ze een sit-in op het veld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.