Djuricic klaar voor Southampton-debuut tegen West Ham

Reacties

Ruim een week na zijn komst kan Filip Djuricic woendag in de belangrijke thuiswedstrijd tegen West Ham United zijn debuut maken voor Southampton. De Servische technicus was nog in de afwachting van een werkvergunning, die hij nu rond heeft.

Djuricic klaar voor Southampton-debuut tegen West Ham

Manager Ronald Koeman liet vóór het voorbije weekeinde al weten dat Djuricic (op de foto met Eljero Elia) waarschijnlijk op tijd zou terugkeren uit zijn vaderland om midweeks in actie te kunnen komen voor Southampton, dat hem op de laatste dag van de transfermarkt huurde van Benfica. De 23-jarige ex-speler van SC Heerenveen zit bij de wedstrijdselectie voor het duel tussen de nummer drie en acht van de Engelse Premier League.

Koeman vertelde ook dat het nog onduidelijk is of Morgan Schneiderlin inzetbaar is. De 25-jarige middenvelder maakte zaterdag tegen Queens Park Rangers (1-0 zege) als invaller zijn rentree, maar is na zijn bovenbeenblessure mogelijk opnieuw afwezig. Dat geldt sowieso voor Emmanuel Mayuka. De Zambiaanse spits keerde met een liesblessure terug van het toernooi om de Afrika Cup en is waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld. Hij moet worden geopereerd.

Omdat verder ook Toby Alderweireld, Sam Gallagher, Shane Long en Jay Rodriguez geblesseerd zijn en Ryan Bertrand geschorst is, moet Koeman opnieuw enkele jeugdspelers op de bank zetten. Ondanks de recente 1-0 thuisnederlaag tegen Swansea City heeft Koeman vertrouwen in een goede afloop. 'We verdienden toen meer dan we kregen. Verder is onze vorm in thuisduels in orde.'

Barcelona
Koeman moest naar aanleiding van zijn uitspraken in gesprek met de Spaanse krant Sport ook weer ingaan op speculatie over een eventueel vertrek naar Barcelona, de club waar hij als speler furore maakte. Koeman zei een terugkeer in Camp Nou niet uit te sluiten, maar ontkrachtte zijn eigen uitspraken tijdens de persconferentie. 'Er is geen enkele reden om nerveus te zijn. Ik respecteer mijn contract, ik heb het hier prima naar mijn zin.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.