Djurgårdens via thriller naar Zweedse titel

Djurgårdens IF is de nieuwe kampioen van Zweden. Op een speelronde voor het einde van de competitie blijkt de club uit Stockholm niet meer te achterhalen.

Voor het binnenhalen van de titel mag Djurgårdens stadgenoot Hammarby IF bedanken, want door de zege van deze rivaal op nummer twee IFK Göteborg groeide Djurgårdens voorsprong tot vier punten. Zelf speelde de kersverse kampioen maandagavond met 0-0 gelijk bij Örgryte IS.

Overigens kwam de titel pas binnen na een thriller. Want terwijl Djurgårdens maar niet tot scoren kwam tegen Örgryte, stond Göteborg vijf minuten voor het eindsignaal nog op een 2-1 voorsprong bij Hammarby. Maar na de gelijkmaker in de 85ste minuut zorgde Erik Johansson in de negentigste minuut voor de sensationele ontknoping.

'We moeten Hammarby hiervoor bedanken', jubelde middenvelder Tobias Hysén dan ook. 'Toen ik hoorde dat ze hadden gescoord en met 3-2 voor stonden, voelde het alsof ik dood ging. Ik sprong op en mijn beide benen schoten in een kramp.'

Djurgårdens veroverde voor de elfde keer de Zweedse titel en plaatste zich dankzij het kampioenschap voor de tweede kwalificatieronde van de Champions League. Op 29 oktober heeft Djurgårdens de kans om de dubbel binnen te halen als in de bekerfinale Atvidarberg als tegenstander wacht.