Djurgårdens IF: nog drie punten voor titel

Djurgårdens IF is weer een stapje dichter bij de Zweedse landstitel gekomen. De koploper in de Allsvenskan won het uitduel met het laaggeklasseerde GIF Sundsvall eenvoudig met 4-1, mede dankzij een doelpunt van Geert den Ouden.

De Ouden maakte twintig minuten in de tweede helft de 1-3, nadat eerder zijn ploeggenoten Kim Källström en Johan Arneng en Øyvind Svenning (namens Sundsvall) gescoord hadden. Jesper Blomqvist bracht in de zeventigste minuut de 1-4 op het scorebord.

Voor de van een knieblessure herstelde Den Ouden, die vorige week donderdag het bekerduel met AIK nog aan zich voorbij moest laten gaan, was het zijn negende doelpunt in de Zweedse competitie. De lange spits had er slechts acht wedstrijden voor nodig.

Djurgårdens is nu nog één zege verwijderd van de tweede landstitel op rij. Als de ploeg uit Stockholm op zondag 19 oktober de uitwedstrijd tegen Halmstads BK weet te winnen, is het kampioenschap een feit.