Djurgårdens IF wint bij debuut Elmander

Johan Elmander heeft een prima debuut gemaakt voor Djurgårdens IF. De door Feyenoord uitgeleende aanvaller zag zijn nieuwe werkgever een nipte zege boeken op Landskrona BoIS: 1-0. Ngabi Bapupa was de maker van het enige doelpunt.

Elmander fungeerde tegen Landskrona als centrale spits in een 4-3-3-systeem. De Zweed kende een goede eerste helft, maar viel na de pauze wat terug. 'Het koste me moeite de negentig minuten vol te maken. In de tweede helft was ik moe. Het is lang geleden dat ik een hele wedstrijd heb gespeeld', liet Elmander na afloop weten.

Door de zege heeft Djurgårdens de twee koplopers in de Zweedse Allsvenskan, Malmö FF en Örgryte IS, nog altijd in het vizier. De achterstand op het duo, dat maandag pas in actie komt, bedraagt nu slechts één punt.

Helsingborgs IF boekte een flitsende 5-2 thuiszege op GIF Sundsvall en rukte daardoor op naar de vijfde plaats op de ranglijst. Hans Eklund was met twee vroege treffers de belangrijkste speler van de thuisploeg.