Djurgårdens IF op rand van Zweedse titel

Djurgårdens IF staat op de rand van zijn eerste landstitel sinds 1966. De club uit Stockholm won donderdag de vooruitgespeelde wedstrijd tegen GIF Sundsvall met 2-1 en mag zich virtueel kampioen noemen. Met nog één wedstrijd voor de boeg heeft de koploper zes punten voorsprong op naaste concurrent Malmö FF, dat nog twee duels moet afwerken.

Djurgårdens kwam tegen Sundsvall al vroeg op achterstand door een doelpunt van Rosenborg BK-huurling Øyvind Svenning. Nog vóór rust kwam de thuisploeg langszij via de van Feyenoord gehuurde Johan Elmander. Vlak na rust bezorgde veteraan Stefan Rehn DIF de winst.

Als Malmö FF maandag voor eigen publiek niet weet te winnen van AIK, is de titelrace in het voordeel van Djurgårdens beslist. Indien de nummer twee van de ranglijst wél drie punten pakt, valt de beslissing om het kampioenschap volgende week zondag op de laatste speeldag.