Dit seizoen niet speelgerechtigde Lumu tóch optie Dordt

Reacties

Hoewel hij dit seizoen in officiële wedstrijden niet meer in actie mag komen, lijkt Jeroen Lumu nog steeds op weg naar FC Dordrecht. Beide partijen willen in de toekomst investeren.

Dit seizoen niet speelgerechtigde Lumu tóch optie Dordt

Nog deze week moet er duidelijkheid komen over de toekomst van de Brabander. Het negentienjarige talent leek op weg naar RKC Waalwijk maar sprak vorige week met FC Dordrecht. Technisch directeur Marco Boogers spreekt van een 'buitenkansje' en wil de jongeling deze week uitsluitsel geven.

'We hebben vorige week met elkaar gesproken en afgesproken er snel op terug te komen. Bij twijfel moeten we het niet doen. Maar Jeroen is nog altijd een groot talent', aldus de directeur tegenover Voetbal International.

Bijkomend probleem is wel dat de geboren Bredanaar dit seizoen geen officiële wedstrijden meer mag spelen. Nadat Lumu eerder dit seizoen zijn contract bij het Bulgaarse PFK Ludogerets had ingeleverd, werd hij onlangs weggestuurd bij SC Heerenveen.

Aangezien een profspeler in één jaargang maar mag uitkomen voor maximaal twee clubs, staat de aanvaller nog minimaal een half jaar buitenspel. Volgens Boogers hoeft dat geen probleem te zijn. 'Dan zou hij de rest van het seizoen bij ons kunnen trainen en kan hij vanaf 1 juli 2015 officiële wedstrijden spelen. Dan zou zowel speler als club in de toekomst moeten investeren', verklaart hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.