'Dit is de mooiste verjaardag van mijn leven'

Reacties

Willem van Hanegem wist niet wat hem overkwam toen hij donderdagmiddag bij De Kuip arriveerde om zijn zeventigste verjaardag te vieren. 'Alle belangstelling slaat helemaal nergens op', liet De Kromme op voor hem typerende wijze optekenen.

'Dit is de mooiste verjaardag van mijn leven'

Van Hanegem rekende op een bescheiden feestje. Hij kon er echter niet meer naast zitten, want Feyenoord had alles uit de kast gehaald om de clubicoon in het zonnetje te zetten. Er werd zelfs een tribune naar de oud-speler en -trainer vernoemd.

'Ik kwam aan de voorkant van De Kuip aanrijden en dacht: Mooi, het is lekker rustig. Toen bleek dat ik aan de andere kant van het stadion moest zijn. Wat ik toen allemaal zag, was niet normaal. Ik begreep er niets van. Zo veel mensen en pers. Er worden toch wel meer personen zeventig jaar in Nederland? Het slaat nergens op al die belangstelling, maar voor deze keer vind ik het toch wel erg leuk, ook omdat de supporters bij de organisatie betrokken waren', aldus Van Hanegem tegen het ANP.

'Als je het toch moet vieren, dan maar zo'
Na van de schrik te zijn bekomen, kon Van Hanegem wel van het feest genieten. 'Ik hou helemaal niet van verjaardagen. Maar als je het toch moet vieren, dan maar op deze manier. Dit feest is het mooiste cadeau. Ik kan ook nu wel zeggen dat dit de mooiste verjaardag van mijn leven is.'

Van Hanegem werd toegesproken door Feyenoord-directeur Eric Gudde en sportwethouder Antoinette Laan. 'We hebben eigenlijk nooit afscheid van je genomen. Niet als speler en niet als trainer. De band is nog altijd innig en zal nooit verbroken worden', waren de hartverwarmende woorden van Gudde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.