Discutabele treffer kost Heracles eerste zege van 2015

Reacties

Heracles Almelo heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen de eerste zege van 2015 door de vingers zien glippen: 2-2. Een late discutabele treffer van Tjaronn Chery zorgde ervoor dat de ploeg van trainer John Stegeman in de strijd tegen degradatie slechts één punt pakte.

Discutabele treffer kost Heracles eerste zege van 2015

Het begin dit seizoen onderaan bungelende Heracles zette vorig jaar de weg omhoog in met vier competitiezeges in vijf duels, maar kon die lijn in de laatste duels van 2014 en de eerste duels van 2015 niet doorzetten. In drie Eredivisie-wedstrijden maakte de huidige nummer zestien zelfs geen enkel doelpunt.

De van Vitesse overgenomen Darri maakte zondag op bezoek bij AZ al een einde aan die negatieve serie door zijn debuut als invaller te bekronen met een doelpunt. Tijdens zijn eerste basisoptreden scoorde de twintigjarige vleugelspits opnieuw. Na doorkoppen van Wout Weghorst (foto boven) was hij Martijn van der Laan en Johan Kappelhof te vlug af en schoot hij raak in de korte hoek.

De tweede treffer van Brahim Darri in Almelose dienst was niet genoeg voor de eerste zege van het nieuwe jaar.
De tweede treffer van Brahim Darri in Almelose dienst was niet genoeg voor de eerste zege van het nieuwe jaar.

De tweede goal van Darri in Almelose dienst was echter niet genoeg voor de eerste zege van 2015. Na ruim een uur werd Groningen eindelijk wakker en het had meteen de gelijkmaker tot gevolg. Michael de Leeuw hoefde uit een voorzet van Albert Rusnák de bal alleen nog maar over de lijn te tikken. Het betekende alweer de elfde treffer in de Eredivisie van De Leeuw.

Dankzij een prachtige aanval, opgezet door Darri en na een voorzet van Bryan Linssen afgerond door Weghorst met een kopbal, leek Heracles de buit tien minuten later alsnog binnen te hebben, maar de Tukkers kwamen bedrogen uit. Twee minuten voor tijd maakte Tjaronn Chery gelijk, nadat Mimoun Mahi de bal ogenschijnlijk al over de achterlijn had gespeeld voordat hij voorgaf.

Dat ontging de arbitrale leiding echter, waardoor Mahi - de vervanger van de geblesseerd uitgevallen Jarchinio Antonia - ervoor zorgde dat Heracles de eerste zege van 2015 door de neus geboord werd. Heracles blijft daardoor zestiende en heeft zeventien punten. Groningen staat achtste met 29 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.