Discutabele strafschop helpt Mainz langs Stuttgart

Na negen duels op rij zonder zege kon FSV Mainz 05 weer het zoet van een overwinning proeven. Een discutabele strafschop bood uitkomst tegen VfB Stuttgart (3-1).

Discutabele strafschop helpt Mainz langs Stuttgart

Mainz was al 89 dagen zonder overwinning op eigen veld en snakte na een reeks van negen duels zonder overwinning naar een succes. Die kwam er ook, maar daarbij was wel de hulp van scheidsrechter Guido Winkmann nodig.

Winkman zag in een onschuldige actie van oud-PSV'er Francisco Maza Rodríguez voldoende aanleiding voor een strafschop. Andreas Ivanschitz greep de buitenkans met beide handen aan en zette Mainz na een uur op een 2-1 voorsprong. Anthony Ujah, die de openingstreffer van Cacau ongedaan maakte, tekende na ruim een uur voor de bevrijdende 3-1.

Stuttgart, dat aantrad met Khalid Boulahrouz, kon in de slotfase niet profiteren van de rode kaart voor Mainz-middenvelder Eugen Polanski. Maza Rodríguez verdween ook in het boekje van scheidsrechter Winkman, die de oud-PSV'er na afloop een tweede gele kaart voorhield. Door de nederlaag blijft VfB Stuttgart steken op de zesde plaats, waar een sprong na de tweede stek bij winst was gerealiseerd. Mainz kreeg door het succes wat lucht in de strijd tegen degradatie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's