Discutabele arbitrale beslissing helpt Go Ahead langs Roda

Reacties

Go Ahead Eagles heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Roda JC Kerkrade werd in Deventer mede door een discutabele beslissing het eerste slachtoffer (2-0).

Discutabele arbitrale beslissing helpt Go Ahead langs Roda

Roda JC heeft slechte herinneringen aan De Adelaarshorst. Het laatste bezoek in 2014 als Eredivisionist leverde weliswaar een zege op, maar door de resultaten op andere velden werd de degradatie uit de Eredivisie een feit.

Ruim twee jaar later beleefde Roda JC bij een hernieuwde kennismaking met het Deventer stadion opnieuw een slechte middag. De Limburgers konden weinig potten breken en gingen mede door een discutabele arbitrale beslissing ten onder.

Scheidsrechter Ed Janssen wees in de 25ste minuut gedecideerd naar de stip. In zijn ogen was er geen twijfel over dat Simon Church een kopbal van Sander Duits met de arm had beroerd. De Limburgse protesten haalden dan ook niets uit, hoewel de tv-beelden geen uitsluitsel gaven.

Het gewraakte moment in beeld.
Het gewraakte moment in beeld.

Na de misser van Leon de Kogel tegen Ajax werd Kevin Brands bij Go Ahead naar voren geschoven voor de penalty. De middenvelder klaarde de klus en zette de Deventer formatie daarmee op het spoor naar de eerste zege van het seizoen.

In de tweede helft probeerde Roda JC het naderende onheil nog te voorkomen. Maar de Limburgers maakten te weinig indruk om aanspraak te kunnen maken op een punt. Omdat Go Ahead Eagles lang verzuimde de marge te verdubbelen, was er hoop. Die bleek ijdel na de 2-0 van Darren Maatsen. De invaller controleerde een verre uittrap van keeper Theo Zwarthoed en drukte fraai af.

Door het resultaat heeft Go Ahead Eagles de eerste overwinning te pakken sinds de terugkeer op het hoogste niveau. Roda JC-trainer Yannis Anastasiou wacht daarentegen nog steeds op zijn eerste zege.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.