Discutabel doelpunt zorgt voor cruciale zege AC Milan

AC Milan weet weer wat het is om te winnen. De zwalkende formatie pakte de derde overwinning van het seizoen door Genoa met minimaal verschil opzij te zetten (1-0).

Massimiliano Allegri zal niet met een rustig gevoel op de bank hebben gezeten. De trainer van AC Milan had in de afgelopen weken de grootste moeite om zijn ploeg op de rails te krijgen. Er circuleerden al namen van zijn opvolger. Een overwinning in eigen huis tegen Genoa was dan ook meer dan wenselijk; de laatste overwinning van AC Milan in de Serie A dateerde alweer van 26 september.

Ondanks de noodzaak om te winnen kon AC Milan opnieuw niet overtuigen. Met Nigel de Jong en Urby Emanuelson op het viermans-middenveld had de thuisploeg weliswaar meer balbezit, maar bleef het gevaar uit. Genoa had zelfs de grootste kans om voor rust te scoren. Na klungelig verdedigen van Cristian Zapata hadden de bezoekers moeten scoren, maar via een carambole ging de bal uiteindelijk naast.

Na rust probeerde AC Milan uit alle macht alsnog de trekker over te halen. Uiteindelijk was het een kwartier voor tijd toch raak. Urby Emanuelson zette een aanval op en stuurde Ignazio Abate naar de achterlijn. De rechtsback, die eigenlijk teruggefloten had moeten worden wegens buitenspel, trok de bal strak en laag voor. Stephan El Shaarawy was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven.

Het doelpunt van de aanvaller bleek uiteindelijk genoeg voor drie cruciale punten. Met de derde overwinning van het seizoen staat AC Milan nu op tien uit negen. Daarmee haalt het onder meer Genoa in, dat één punt minder heeft. Foto: VI Images