Directie ADO alsnog overstag inzake premiestelsel

Reacties

De clubleiding van ADO Den Haag heeft vandaag alsnog een akkoord bereikt met de spelers over het premiestelsel. Vorige week werd onder aanvoering van directeur Maarten Fontein nog ingezet op een ander systeem, maar daar waren de spelers zwaar verbolgen over. Doordat alles in Voetbal International naar buiten is gekomen, ging de directie van ADO alsnog overstag.  

Directie ADO alsnog overstag inzake premiestelsel

De irritaties van de spelers werden ook gedeeld door trainer Henk Fraser. Zo waren afgelopen vrijdag spelers te laat op de training, omdat ze nog in gesprek moesten over de premies. 'Natuurlijk erger ik me aan dit soort zaken', aldus trainer Fraser. 'Ik kies geen partij, heb begrip voor alle standpunten, maar het neigt wel naar amateurisme. Als trainer in mijn positie telt elke procent, daarom moet er zo snel mogelijk duidelijkheid komen.'

De spelersraad werd woensdagmiddag alsnog door de directie ingelicht dat alles akkoord is. Hoewel directeur Maarten Fontein (foto) op eigen initiatief met een ander stelsel kwam, gooit hij het nu op de aanstaande overname door het Chinese bedrijf United Vansen. 'Normaliter zouden dit soort onderhandelingen al in de zomer zijn afgerond, dat is logischerwijs ook voor iedereen het meest wenselijk. Door de situatie rondom de aanstaande nieuwe eigenaar is dat dit seizoen dus niet gelukt', zo luidt het statement op de website van de club. De spelers weten wel beter.

Vorig seizoen
Zo werden ze in de afgelopen maanden met regelmaat voorgelogen. De Chinees Chun Li – een vooruitgeschoven post van de nieuwe eigenaar Hui Wang, die overigens nog altijd niet heeft betaald – beloofde de premies te verdubbelen, maar dat kon niet worden waargemaakt. De spelers gingen er vervolgens van uit dat het stelsel van vorig seizoen zou worden gehanteerd. Aangezien ADO voor het derde jaar op rij zwarte cijfers schreef, leek dat een redelijk voorstel.

Dat werd voorgelegd aan Fontein, die het vervolgens afschoot. Waar de spelers vorig jaar wekelijks aan de hand van de plek op de ranglijst werden uitbetaald, wilde hij nu alleen nog een totaalbedrag ter beschikking stellen dat onderling moest worden verdeeld. De spelers reageerden woest, maar aan die woede is nu dus een eind gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.