Dinamo Zagreb stevig eerste, Barazite trefzeker

Dinamo Zagreb, woensdag tegenstander van Ajax in de Champions League, zag in eigen land de voorsprong op de achtervolgers groeien naar zeven punten. Nacer Barazite was weer eens succesvol voor AZ-opponent Austria Wien.

Dinamo Zagreb stevig eerste, Barazite trefzeker

De 0-2 zege van Dinamo Zagreb bij NK Istra 1961 was een regelmatige. Treffers van Fatos Beqiraj en Ivan Krstanovic volstonden voor de overwinning. Achtervolger Hajduk Split verloor, waardoor die ploeg samen met RNK Split nu op zeven punten achterstand van Dinamo staat.

Nacer Barazite (foto) scoorde weliswaar voor Austria Wien, donderdag in Oostenrijk gastheer van AZ, maar de hoofdstedelingen verzuimden in te lopen op koploper Admira Wacker. Bij SV Kapfenberg speelde Austria met 2-2 gelijk, terwijl de lijstaanvoerder doelpuntloos gelijkspeelde bij SV Mattersburg. Roland Linz maakte de eerste Austria-treffer.

Hapoel Tel-Aviv komt donderdag op bezoek bij PSV met een klinkende 6-0 zege op het laaggeplaatste Hapoel Ironi Rishon Lezion op zak. De Israelische opponent van de Eindhovenaren nam de koppositie over van stadgenoot Maccabi, maar de rivaal kan morgen weer aan kop komen.

In Denemarken blijft Odense BK (dat het donderdag in Enschede opneemt tegen FC Twente) zevende. Tegen FC Kopenhagen opende Rasmus Falk Jensen nog wel de score, maar de lijstaanvoerder stelde na rust orde op zaken: 1-3. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's