Dinamo verliest stadsderby na rode kaart Douglas

Douglas Franco Teixeira heeft zijn ploeg Dinamo geen goede dienst bewezen tijdens de stadsderby tegen Lokomotiv Moskou. Na de rode kaart voor de voormalig FC Twente-verdediger ging Dinamo in eigen huis onderuit (1-3).

Tot de 73ste minuut hielden beide clubs uit Moskou elkaar in balans. Dame N'Doye had de score zes minuten na rust geopend namens de bezoekers, maar Cristian Noboa trok de stand niet veel later weer gelijk. Ruim een kwartier voor tijd moest de thuisclub echter met tien man verder na een rode kaart voor Douglas.

De tot Nederlander genaturaliseerde verdediger veroorzaakte met zijn overtreding tevens een strafschop, die door Alexander Samedov werd benut. In de extra tijd maakte Sergey Tkachev er nog 1-3 van, waardoor de wedstrijd definitief beslist was in het voordeel van Lokomotiv.

Door de nederlaag blijft Dinamo, waar naast Douglas ook voormalig Eredivisionisten Luke Wilkshire (ex-FC Twente) en Balázs Dzsudzsák (ex-PSV) een basisplaats hadden, steken op dertien punten uit negen duels. Lokomotiv - waar de in Amsterdam geboren Mbark Boussoufa de hele wedstrijd speelde - heeft zes punten meer en staat tweede.