Dinamo Kiev twee Europese duels achter gesloten deuren

Reacties

Dinamo Kiev moet de komende twee Europese thuisduels afwerken achter gesloten deuren. De UEFA heeft de Oekraïense club deze straf opgelegd voor het wangedrag van de aanhang tijdens het Champions League-treffen met Chelsea (0-0).

Dinamo Kiev twee Europese duels achter gesloten deuren

Op 20 oktober, tijdens de doelpuntloze wedstrijd tegen de Engelsen, maakte de aanhang van Dinamo zich onder meer schuldig aan racistisch gedrag. Zo werden er acht supporters met een donkere huidskleur aangevallen op de tribune. Daarnaast werden er trappen in het stadion geblokkeerd.

Door de sanctie spelen de Oekraïners in ieder geval het laatste thuisduel in Groep G van het miljoenenbal met Maccabi Tel Aviv zonder publiek. De tweede wedstrijd zonder toeschouwers vindt, afhankelijk van de laatste speelronde, plaats in de knock-outfase van de Champions League of Europa League.

Naast de wedstrijden zonder publiek moet de club uit Kiev tevens een boete van honderdduizend euro betalen van de UEFA. Wanneer er in de komende drie jaar opnieuw een incident plaatsvindt, volgt tevens een derde wedstrijd in een leeg stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.