Dinamo Kiev is weer een voetbalclub: veel emotie bij eerste officiële duel van het jaar

Reacties

Voor het eerst sinds de Russische invasie heeft een club uit Oekraïne een officiële wedstrijd afgewerkt. Recordkampioen Dinamo Kiev speelde woensdag in de tweede voorronde van de Champions League doelpuntloos gelijk tegen Fenerbahçe.

Dinamo Kiev is weer een voetbalclub: veel emotie bij eerste officiële duel van het jaar
© Imago
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
0 - 0
Fenerbahçe
Fenerbahçe

De Oekraïense voetbalbond trok eind april definitief de stekker uit de nationale competitie. De toenmalige stand op de ranglijst was bepalend voor de verdeling van de Europese tickets. Als nummer twee plaatste Dinamo Kiev zich voor de tweede voorronde van de Champions League. De topclub bereidde zich voor op het treffen met Fenerbahçe door in het buitenland te oefenen tegen onder meer het Olympique Lyon van trainer Peter Bosz en Antwerp FC, waar Mark van Bommel vanaf dit seizoen aan het roer staat.

Een aantal spelers van Dinamo Kiev koos na het uitbreken van de oorlog voor een vertrek, maar het grootste deel van de selectie bleef intact. Onder meer sterspeler Viktor Tsygankov en toptalent Illia Zabarnyi bleven de club trouw. Beide spelers verschenen in het Poolse Lódz, dat diende als alternatief voor Kiev, aan de aftrap. De ontmoeting met Fenerbahçe betekende voor Dinamo Kiev pas het eerste officiële duel van dit kalenderjaar.

'Stop War'
Zowel de spelers van Dinamo Kiev als Fenerbahçe betraden het veld in protestshirts met daarop een hart en de tekst 'Stop War' en blauw-gele vlaggen om de schouders. De Turkse topclub kreeg in Polen de beste kansen, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. Bij de bezoekers maakte Armindo Bruma, die deze zomer overkwam van PSV, als invaller zijn officiële debuut. Ferdi Kadioglu speelde de hele wedstrijd.

Volgende week staat de return op het programma in Istanbul. Onlangs kondigde Vadim Goetsait, de Minister van Sport, aan dat de competitie in Oekraïne eind volgende maand wordt hervat. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.