Dijks: 'Het goede nieuws is in ieder geval dat ik in beeld ben'

Reacties

Mitchell Dijks moet nog even wachten op zijn debuut in Oranje. De linksback van Ajax herstelt op dit moment van een lichte enkelblessure.

Dijks: 'Het goede nieuws is in ieder geval dat ik in beeld ben'

Toch dacht de 23-jarige verdediger dat hij wel bij de selectie van bondscoach Danny Blind zou zitten. 'In eerste instantie wel, ja. Van de teammanager bij Ajax, Tjerk Smeets, hoorde ik dat ik was afgevallen voor de definitieve selectie. Later bleek dat Erik Pieters te veel last had van zijn kuitblessure en had ik opnieuw hoop', vertelt hij tegen Voetbal International.

Dijks heeft in overleg met de club echter besloten dat het verstandig is om tijdens de interlandbreak even rust te pakken. 'Zelf heb ik anderhalve week geleden tegen NEC een klein scheurtje in een enkelband opgelopen. Vandaar dat ik tegen PSV met pijnstillers heb gespeeld.'

'Het goede nieuws is in ieder geval dat ik in beeld ben bij het Nederlands elftal. Dat had ik een jaar geleden niet durven denken', vervolgt Dijks, die anderhalf jaar geleden nog serieus overwoog om te stoppen toen hij hoorde dat er geen plaats meer voor hem was bij Ajax. Via Willem II speelde hij zich echter weer in de kijker bij de Amsterdammers. 'En kijk waar ik nu sta: ik ben basisspeler bij de mooiste club van Nederland. Oranje is in beeld gekomen en we liggen op koers voor het kampioenschap.'

In de Voetbal International van deze week staat een groot interview met Mitchell Dijks. Het blad ligt vanaf woensdag in de winkels en is hier te bestellen. Ook is het artikel te lezen op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.