Dijkhuizen vreest play-offs: 'We hebben een probleem'

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen houdt na de nederlaag tegen directe concurrent ADO Den Haag (2-3) serieus rekening met de play-offs. 'Nu hebben we echt een probleem.'

'We zijn serieus in play offs-gevaar. Dat is doodzonde. Deze mokerslag moeten we even verwerken. Heel zuur want ik vind de zege van Den Haag gewoon niet verdiend. Een gelijkspel was de juiste verhouding', aldus Dijkhuizen in gesprek met FOX Sports.

Excelsior had in veilige haven kunnen verkeren. Tien minuten voor tijd stond Excelsior nog met 2-1 voor, waardoor de voorsprong op ADO op dat moment vijf punten was en lijfsbehoud zo goed als zeker was geweest. 'Tja, de overwinning zat in de knip. 2-1 voor, we speelden prima en dan geven we het alsnog weg. Dat is gewoon heel slecht.'

'Bij de gelijkmaker van Roland Alberg krijgt hij alle tijd en ruimte en bij de winnende hebben we geen druk op de bal en dat weet je dat de voorzetten erin kunnen gaan met een spits als Michiel Kramer', blikt Dijkhuizen terug. 'Voor de rust misten we beleving en passie. Na de rust knokken we ons terug in de wedstrijd. En dan ziet het er goed uit, maar ik sta hier uiteindelijk wel met een slecht gevoel.'