Dijkhuizen: 'Er leek geen vuiltje aan de lucht'

Doelman Jordy Deckers was zaterdag in Heerenveen de gebeten hond bij Excelsior. Zijn fout kostte volgens trainer Marinus Dijkhuizen de Kralingers 'minimaal een punt'.

Excelsior hield Deckers na de wedstrijd tegen SC Heerenveen (2-0 nederlaag) in de luwte. 'Hij zit natuurlijk kapot. Morgen gaan we rustig met hem praten', zei Dijkhuizen bij FOX Sports over zijn doelman, die vorige week in de fout ging bij een uittrap van Go Ahead-doelman Erik Cummins. 'De laatste tijd heeft hij veel voor zijn kiezen gehad.'

'Maar tot de 83ste minuut vond ik hem vrij goed keepen. Zo ken ik hem ook van vorig seizoen. Er mankeerde niet zoveel aan, alleen nu is elke fout een goal. Dat is ook het niveau waarop we spelen.'

In het Abe Lenstra Stadion ging het bij een 0-0 stand mis toen Deckers bij het uitkomen twijfelde, uitgleed en vervolgens Heerenveen-aanvaller Luciano Slagveer onderuithaalde. De straf – de rode kaart en een strafschop – maakte een einde aan de illusies van Excelsior.

'Er leek geen vuiltje aan de lucht voor ons, en dan komt die 83ste minuut', vertelde Dijkhuizen. 'Dit was geen pech, dit was een fout. Hij moet de bal ergens tot boven in het stadion schieten. Denk dat als hij die fout niet maakt, we minimaal een punt pakken hier.'

Lodeweges
Voor SC Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges kwam het cadeau van Deckers als geroepen. 'Dit hadden we nodig. Het maakt me nu ook even niet uit hoe de overwinning tot stand is gekomen. We zijn heel blij met deze drie punten.'

Lodeweges zag zijn ploeg in de tweede helft minder goed voor de dag komen. 'Na de rust werd ons spel rommelig. Het was harken en het leek er niet op dat het nog zou gaan lukken. Uiteindelijk viel het doelpunt alsnog. Dat was mooi natuurlijk.'