Dijbeenblessure houdt Robben vier weken aan de kant

Reacties

Arjen Robben staat vier weken aan de kant. De aanvoerder van het Nederlands elftal liep donderdag tegen IJsland een dijbeenblessure op, bleek uit onderzoek.

Dijbeenblessure houdt Robben vier weken aan de kant

Robben, die in de openingsfase van de verloren wedstrijd tegen IJsland (0-1) de gevaarlijkste man was aan Nederlandse kant, greep - terwijl hij werd aangespeeld - naar zijn linkerlies. Vervolgens tikte hij zelf de bal over de zijlijn, waarna hij het veld kon verlaten. Al snel werd duidelijk dat hij het duel niet kon vervolgen.

'Specialisten zullen nu wel roepen dat ik niet topfit was, maar ik was echt topfit en superscherp. Ik werd in een korte periode twee keer hard opgevangen op de rand van de zestien. Bij de tweede keer is iets klem gaan zitten in mijn rug. Dat straalde uit naar mijn lies en ik moest eruit. Niet te geloven...', zei hij na afloop voor de camera van de NOS.

Uit onderzoek in München is gebleken dat hij met een spierverrekking kampt. Robben mist buiten een handvol wedstrijden voor Bayern München ook de interland van Nederland in Turkije van aanstaande zondag. Tegen Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober) is hij er in principe wel weer bij.

Bondscoach Danny Blind heeft Jeremain Lens (Sunderland) opgeroepen als vervanger van Robben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.