Dieperink reikt zwaar gefrustreerde Slowaken niet de helpende hand toe

Reacties

Kazachstan stevent af op promotie naar Divisie B van de Nations League. De nummer 125 van de FIFA-wereldranglijst won maandag met 2-1 van Slowakije en heeft daardoor tien punten verzameld in de eerste vier duels. Bij Slowakije kwam Matus Bero van Vitesse tot scoren. De bezoekers waren in de tweede helft niet blij met het optreden van arbitrage, waar videoscheidsrechter Rob Dieperink toe behoorde.

Dieperink reikt zwaar gefrustreerde Slowaken niet de helpende hand toe
© Pro Shots
Kazachstan
Kazachstan
2 - 1
Slowakije
Slowakije

Kazachstan presteert verrassend sterk in Groep 3 van Divisie C en won een week geleden al met 0-1 van Slowakije. Net als toen waagde Slowakije ook maandag aanzienlijk meer doelpogingen, maar was Kazachstan het meest zorgvuldig. Yan Vorogovskiy zorgde voor de 1-0 toen de bal na een buitengewoon hoge voorzet van Mikhail Gabyshev voor zijn voeten belandde. Elkhan Astanov knikte de 2-0 binnen op aangeven van Askhat Tagybergen.

Vijf minuten na de pauze bracht Bero de spanning terug. De middenvelder ontving de bal buiten het strafschopgebied van voormalig Eredivisionist Albert Rusnák en schoof het leer laag in de rechterhoek binnen. Slowakije opende vervolgens de jacht op de gelijkmaker. Juraj Kucka dacht die te maken, maar beging in de ogen van arbiter Bram Van Driessche een overtreding op Tagybergen. Aan dat besluit veranderde Dieperink niets.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het doelpunt werd dus afgekeurd, tot woede van de Slowaken. De irritaties bij de bezoekers werden nog veel groter toen Ondrej Duda het veld moest verlaten met een directe rode kaart toen hij een tegenstander in de buik trof bij een poging de bal weg te trappen.

Het tijdrekken van Kazachstan resulteerde in nog meer frustraties en kaarten bij Slowakije, dat na het laatste fluitsignaal nog verhaal haalde bij de arbitrage. Het mocht niet baten. Kort voor tijd kwam Tomas Suslov van FC Groningen overigens ook nog binnen de lijnen.

UEFA Nations League

Stand League C Groep 3 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Kazachstan
6
4
1
1
8-6
+2
13
2
Azerbeidzjan
6
3
1
2
7-4
+3
10
3
Slowakije
6
2
1
3
5-6
-1
7
4
Wit-Rusland
6
0
3
3
3-7
-4
3
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.